Nikada nije prekasno: 4 načina kako usavršiti svoje vještine

Nikada nije prekasno: 4 načina kako usavršiti svoje vještine

unsplash

Ako vas zanima kako ostati konkurentan na profesionalnom tržištu, svakako poradite na ove 4 stvari.

Napredak ne čeka, što znači da je znanje koje ste dobili na fakultetu i tečajevima s velikom vjerojatnošću već pomalo zastarjelo. Neki poslodavci nude svojim zaposlenicima da prođu dodatnu obuku koju organiziraju izravno u uredu ili surađuju sa specijaliziranim centrima. Međutim, u većini slučajeva zaposlenik mora samostalno tražiti načine za poboljšanje svojih vještina, a sada to nije teško. Razgovarat ćemo o četiri načina na koji možete postati zaposlenik koji je uvijek informiran.
laptop učenje rad profesionalne kompetencije

pexels

Koristite internetske resurse

Društvene mreže, video platforme i forumi u posljednjih nekoliko godina razvili su se iz zabave u polje stjecanja potrebnog znanja. Umjesto da ponovo pregledavate feed svojih prijatelja, potražite stručne stranice u vašem području. Možete ne samo čitati postove, već i postavljati pitanja vlasniku računa izravno putem privatnih poruka.
Možete koristiti podcaste ili audio knjige za proučavanje teme ili stranih jezika koji su vam potrebni, a jedino što trebate napraviti je napuniti svoj pametni telefon i preuzeti potrebne materijale.

Pohađajte tečaj

Ako vaša tvrtka nema praksu organiziranja treninga i tečajeva, pronađite ih sami. Suvremeni programi obuke omogućuju različita razine i intenzitete, tako da lako možete pronaći pravu mogućnost po vašoj želji. Uz to, uvijek postoji prilika da iskoristite video savjetovanje ako, primjerice, odlučite se za tečaj van hrvatske na internetu.

laptop učenje rad profesionalne kompetencije

pexels

Pratite tematske događaje

Naravno, na internetu možete pronaći bilo kakve informacije, ali u stvarnom životu nitko nije otkazao i zaboravio na potragu za vezama i kontaktima. Konferencije i profesionalni forumi, ne samo da će vam pomoći da steknete nova poznanstva, već ćete uvijek biti u tijeku s najnovijim promjenama i inovacijama, što će vam pomoći brže reagirati i prilagoditi se promjenjivom tržištu.

Preuzmite inicijativu

Dodatne vještine i znanja možete steći radeći ono što vas zanima. Bilo koja inicijativa, čak i ako ne donosi dodatni prihod, bit će korisna. Na primjer, ako radite na području organizacije događaja ili aktivno radite s ljudima, pokušajte s volontiranjem pomažući organizirati velike događaje na kojima je potrebna dodatna pomoć volontera. Ne samo da ćete steći neprocjenjivo iskustvo, već ćete shvatiti i za što ste stvarno sposobni i u kojem smjeru možete krenuti. Glavna stvar je ne bojati se pokušati.
laptop učenje rad profesionalne kompetencije

pexels