Kako spakirati kozmetičku torbicu za putovanje?

Kako spakirati kozmetičku torbicu za putovanje?

Pakiranje za putovanje većini žena jedan je stresnijih dijelova putovanja, naročito ako se ne želite odreći svoje svakodnevne beauty rutine. Donosimo vam vrlo jednostavne i praktične savjete s kojima pakiranje više neće biti izazov

Kozmetičke torbice za putovanja

Propisi o prtljazi na aerodromu vrlo nas često čine nervoznima prilikom pakiranja za put. Ograničenje s težinom kovčega kojeg nosimo, ograničenje dimenzija ručne prtljage ali i veličina proizvoda koje možemo unijeti u avion, vrlo nam često zadaju glavobolje. Međutim, uz dobar plan pakiranja moguće se spakirati pametno i funkcionalno kako nam na putovanjima baš ništa ne bi nedostajalo. Čak i kada uspijemo spakirati odjeću i modne dodatke, preostaje nam pakiranje kozmetičke torbice. Potrebno je voditi računa o više stvari, prije svega, ako idete na putovanje avionom, vrlo je važno imate li samo ručnu ili je u  vašu kartu uključena i prtljaga koju predajte na šalteru. Ako putujete samo s ručnom prtljagom, osnovna pravila odnose se na prijevoz tekućine. U ručnu prtljagu u pravilu možete unijeti maksimalno 1 litru koja je raspodijeljena u pakiranja od maksimalno 100 mililitara. Dakle, šampone, gelove za tuširanje, lak za kosu, mlijeko  za tijelo i proizvode u veličinama koje inače koristimo, nećete moći unijeti u avion. Međutim, to ne znači da na putovanju trebate zaboraviti na vaše najdraže kozmetičke proizvode za njegu kože i tijela. U nastavku vam donosimo savjete koji će vam pomoći da spakirate kozmetičku torbicu za putovanje kao profesionalac.

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Odaberite kvalitetnu i praktičku kozmetičku torbicu

Ako ste tek u potrazi za kozmetičkom torbicom, odaberite onu kvalitetnu. Čak i ako je platite nešto više, to je dugoročno isplativa investicija jer će vam trajati godinama, a vi ćete na svakom putovanju biti sigurni su vaši kozmetički proizvodi na sigurnom. Kada birate kozmetičku torbicu, vodite računa o tome da se ona može prati. Predlažemo transparente torbe koje su vrlo praktične jer točno vidite što se u njima nalazi bez nepotrebnog kopanja po njoj. Možete razmisliti i o onima koje u sebi imaju različite odjeljke u kojima možete rasporediti kozmetiku po kategorijama, učestalosti korištenja, odvojiti proizvode  za koje mislite da bi se mogli oštetiti, iscuriti i tako dalje. Također, umjesto da koriste jednu veliku kozmetičku torbicu, nekoliko manjih puno je bolji izbor. Prije svega, manja je  šansa da vaš tonik za lice završi u rumenilu, a osim toga, puno ćete se lakše snalaziti. Možete ih organizirati prema kategorijama: make-up, preparativna kozmetika za lice, preparativna kozmetika  za tijelo i kosu i slično. Možete ih odvojiti i prema vrsti proizvoda, odnosno sve što je tekuće staviti u jednu torbicu i tako dalje. Osim što ćete se lakše snalaziti u svojoj prtljazi, male kozmetičke torbice možete lakše rasporediti po praznim mjestima u kovčegu.

 

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Slijedite svoju svakodnevnu beauty rutinu

Postoje žene koje na putovanje nose svega nekoliko proizvoda,  čistac za lice, tonik i kremu za lice, no, većina žena ne želi odreći ni jednog koraka u svojoj rutini. Prije svega, putovanja, naročito ona od 10 dana i više , kao i dugi avionski letovi, kožu mogu dovesti u razna stanja s kojima se ne želimo  zamarati i na putovanjima. Ako je vaša koža osjetljiva i vrlo brzo reagira ako ne pratite dosljednu rutinu, nemojte se brinuti, postoje načini na koje možete spakirati sve što vam je potrebno. Kako ništa ne biste zaboravili, jednom kada krenete pakirati kozmetičku torbicu, najjednostavniji savjet jest da slijedite svoju svakodnevnu rutinu. Dakle, proizvode pakirajte onim redoslijedom kojim bi ih koristili u rutni,  počnite od čistača, zatim tonik, esencije i tako dalje. Ako postoji korak bez kojeg možete, svakako ga preskočite. Nikako ne zaboravite zaštitni faktor, naročito ako putujete u toplije krajeve, ali posebna opasnost od sunca vreba i na skijalištima.

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Pronađite putne veličine kozmetičkih proizvoda, ali koristite i testere

Mnogi brendovi kozmetike imaju  i putne verzije svojih proizvoda, a nama su najdraži oni koji se jednom kada ih potrošite mogu opet napuniti. Ovakve proizvode možete kupiti, a ponekad ćete ih dobiti prilikom kupnje ful size proizvoda. Osim toga, često prilikom kupnje dobijemo testere proizvoda  koje možemo spremiti sa strane, a bit će nam vrlo praktični na putovanjima. Također, na internetu za svega nekoliko kuna možete kupiti setove bočica za putovanje. U njih prebacite proizvode bez kojih ne možete, samo ne zaboravite označiti u čemu  se koji proizvod nalazi kako ne bi bili u situaciji  da imate sve sa sobom, ali više ne znate što je što.

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Koristite višenamjenske proizvode

Kada god je moguće, okušajte  pakirati proizvode koji su višenamjenski, naprimjer, ako nemate problema s kosom, umjesto da nosite šampon i masku, spakirajte proizvod koji je 2 u 1. Osim toga, na putovanju možete preživjeti bez pjene za brijanje, savršeno dobro će vam poslužiti regenerator za kosu. Umjesto da nosite gel za tuširanje i mlijeko za tijelo, bolja je opcija odlučiti se za uljni gel za tuširanje koji vam kožu neće isušiti, pa nekoliko dana bez mlijeka za tijelo neće stvarati velik problem.

 

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Ako na putovanje idete s prijateljicom, dogovorite se koja će što ponijeti

Ako na putovanje idete s prijateljicom ili više njih, to je prilika za uštedu mjesta u kovčegu. Nema potrebe da svaka od vas posebno nosi gel za tuširanje, šampon za kosu, vodicu za ispiranje usta i slično.  Međudobno se dogovorite koja će što ponijeti. To će vam ostaviti mjesta u kovčegu.

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Pakirajte pažljivo

Kod pakiranja vodite računa da su najteži i najveći proizvod na dnu kozmetičke torbice, dok su oni osjetljivi na vrhu, ako je nešto u vrlo osjetljivoj ambalaži, možete proizvod obložiti u foliju sa zračnim jastučićima kako biste bili sigurni da ih nećete oštetiti. Sve proizvode za koje postoji opasnost od curenje dodatno obložite vrećicama koje će spriječiti „poplavu“ u vašoj kozmetičkoj torbici.

Kako spakirati kozmetiku za putovanje?, neseser, eclectic, eclectichr

Zaštite make-up

Jeli vam se već dogodio da na se na putovanju vaš puder u kamenu pretvori u puder u komadićima? Proizvodi poput rumenila, sjenila za oči, pudera u kamenu i slično vrlo su osjetljivi i velike su šanse da će se raspasti na putovanju. To možete vrlo jednostavno spriječiti tako da u njih stavite blazinice koje će ih zaštiti.