Jestivo cvijeće, mikrozelenje, pak choi: Novi sastojci na koje biste trebali obratiti pozornost

Jestivo cvijeće, mikrozelenje, pak choi: Novi sastojci na koje biste trebali obratiti pozornost

Ovi neobični proizvodi pomoći će u raznolikosti vaših kulinarskih eksperimenata u razdoblju samoizolacije.

Pak choi - kineski kupus

Pak Choi jedna je od najstarijih kineskih povrtlarskih kultura koja je nedavno ušla u restorane, a potom i na naše kućne stolove putem supermarketa. Ovaj hrskavi kupus koji po okusu podsjeća na špinat, skladište je vitamina i minerala. U sastavu ima vrlo malo kalorija (100 grama samo 13 kcal) i idealan je proizvod za one koji paze na figuru. Uz to, bogat je vlaknima što pomaže našoj probavi. Listovi Pak choi sadrže veliku količinu vitamina C i vitamina K, koji poboljšava koagulaciju krvi.

kineski kupus - pak choi
Jestivo cvijeće

Cvijeće dragoljuba, begonije, borača, klinčića, ljubičice i različka mogu biti izvrsni sastojci u raznim jelima zbog jedinstvenog okusa, boje, arome i, naravno, lijepog i sofisticiranog izgleda. Osim vanjske ljepote i egzotičnosti, cvijeće je bogato mineralima, proteinima, vitaminima i antioksidansima. Istovremeno, jela s jestivim cvjetovima izgledaju sjajno na fotografijama, a lajkovi će vam biti osigurani.
jestivo cvijeće

unsplash

Microgreen biljke

Ove male klice zelenila nisu samo spektakularni ukras jelima, već su i izvrstan dobavljač vitamina i minerala našem tijelu. 'Bebe' ovih biljaka sadrže ih gotovo 5 puta više nego odrasle biljke. Uz to, mikrozelenje tijelo lakše i cjelovitije apsorbira. Unatoč svojoj veličini, ove klice energiziraju, povećavaju učinkovitost, jačaju imunitet, uklanjaju toksine i normaliziraju metabolizam. Moguće je razlikovati mikrozelenje bosiljka, rotkvice, senfa i boražine, koji ima okus poput svježeg krastavca.
mikrozelenje

unsplash