Jeste li vidjeli novu Apple trgovinu koja je glavna atrakcija Pete avenije?

Jeste li vidjeli novu Apple trgovinu koja je glavna atrakcija Pete avenije?

Instagram ne prestaje vrvjeti fotografijama novouređene Apple trgovine.

New York je dobio jedno posve drugačije pročelje. Appleova novouređena trgovina na Petoj aveniji izgleda zapanjujuće. Na prvi pogled bilo je jasno kako fanovi neće ostati zakinutima na novu atrakciju iako je projekt obnove započet još 2017. godine. Naime, radovi se i dalje nastavljaju, a postojeća 32 metra visoka staklena kocka prekriva uglavnom podzemni maloprodajni prostor. Do sada je staklena kocka bila prozirna, a sada je dobila iredescentan premaz koji odražava dugine boje ispunjajući ovu prometnu ulicu bojom i svjetlošću. 

apple trgovina peta avenija new york
Još u travnju 2017. tvrtka je srušila svoju poznatu vodeću trgovinu na Petoj aveniji. Od 2006. godine prodavaonica je bila važna znamenitost u New Yorku, a turisti su je redovito imali u svojoj ruti prema Empire State Buildingu. Apple je šutio o pojedinostima zašto ruši tako popularnu trgovinu po cijeni od dva milijuna dolara, a čak su i izvođači koji su bili povezani s projektom morali potpisati sporazume o neotkrivanju podataka, priopći je svojevremeno New York Post.
apple trgovina peta avenija new york
Prema MacRumorsu, Appleov je cilj bio udvostručiti veličinu trgovine sa 32.000 četvornih metara na 77.000 četvornih metara. Obnova je trebala biti dovršena 2018. godine, ali otvaranje nove zgrade odgodilo se na neodređeno vrijeme jer je Apple odbio objaviti vremenski okvir otvaranja prodavaonice. Dok se čekaju informacije, Appleova trgovina još uvijek će biti smještena pod hipnotizirajućom staklenom kockom obojenom u dugine boje. 
apple trgovina peta avenija new york