Izgubite kilograme bez dijete: 4 navike žena koje su uvijek mršave

Izgubite kilograme bez dijete: 4 navike žena koje su uvijek mršave

Svatko od nas ima onu jednu prijateljicu koja može jesti što god želi i kad god želi, a ne dobiva na težini. No, to niste vi. Vama je ipak potrebna stroga dijeta. Ili se možda varate.

Donosimo vam trikove koji će promijeniti način na koji razmišljate o svojoj prehrani. Jednostavni su, a učinkoviti.

1. Ne zabranjujte si ništa
Jednostavno, što si više nešto branite to je veća želja za time. Ako si zbog dijete zabranite čokoladu ili sladoled, trenutak kad sjednete ispred televizora upravo će to biti jedina stvar o kojoj ćete razmišljati. Jedite što god želite. Poanta je pripaziti na količinu, a ne se odricati.

2. Pričajte
Tko razgovara dok jede, pobjeđuje. Za žene koje su uvijek vitke vjerojatnije je da ne jedu same nego to obavljaju s kolegama s posla, obitelji ili prijateljicama dok pričaju o najnovijim tračevima. Trik je jednostavan i učinkovit: ne možete istovremeno jesti i pričati. Osoba koja priča, sporije će konzumirati hranu i brže će se zasititi. Osim manjeg unosa kalorija, bonus je i to što ćete provesti više vremena s ljudima koje volite.
dijeta kilogrami kako izgubiti
3. Izbacite light proizvode
Još uvijek mislite kako light proizvodi pomažu kod mršavljenja? Odustanite od te ideje. Većina light proizvoda ima smanjen udio masnoće, međutim masnoća nije ta koja stvara problem, već višak šećera.

4. Samo-suosjećanje umjesto kajanja
Upravo ste pojeli cheeseburger i pomfrit? Naravno, to nije baš najbolja odluka koju ste mogli donijeti, ali zašto se sad osjećate tako krivima? Sljedeći put kad vam se 'omakne' pokušajte biti milostivi oprema sebi. Potpuno je u redu jesti junk food dokle god to nije svakodnevni ritual. Studija sa Sveučilišta Waterloo u Kanadi potvrdila je da samo-suosjećanje može dovesti do boljeg odnosa s hranom i tako dovesti do dobrog BMI (indeks tjelesne mase). Smanjenje samopoštovanja, međutim, dovodi do neuravnoteženog jedenja, a time i do povećanja tjelesne težine.
dijeta kilogrami kako izgubiti