Gucci otvara svoj prvi restoran u SAD-u

Gucci otvara svoj prvi restoran u SAD-u

Modna kuća Gucci najavila je planove za otvaranje novog restorana na Beverly Hillsu.

Luksuzna modna kuća Gucci, objavila je kako planira otvoriti svoj prvi restoran u Sjedinjenim Američkim Državama. Objekt će se nalaziti na Rodeo Driveu u Beverly Hillsu. Ovaj restoran vjerojatno će biti i posljednji restoran u globalnom lancu. Na Beverly Hillsu, Gucci Osteria, smjestit će se na gornji kat vodeće trgovine talijanske marke.

To će biti prva lokacija u Sjedinjenim Državama, ali ne i u svijetu. Izvorni restoran Gucci Osteria, koji ima Michelin zvjezdicu, otvoren je 2018. godine na Piazza della Signoria u Firenci. Predstavljanje ovog restorana vodili su predsjednik Uprave modne kuće Marco Bizzarri, kreativni direktor Gucci Alessandro Michele i Massimo Bottura, a kuhar poznatog restorana Osteria Francescana u Modeni, ima čak tri Michelinove zvijezde.

gucci osteria bevery hills los angeles
Danas je Gucci Osteria u Firenci dio takozvanog Gucci vrta, koji također uključuje salone Gucci Garden Galleria i vodeću trgovinu marke. Degustacijski meni restorana košta 100 eura. Michelinovu zvijezdu restoran Gucci Osteria dobio je u studenom 2019., kada su vlasnici već imali planove za otvaranje novih objekata.

Očekuje se da će kalifornijski restoran imati manje talijanske estetike i specijalizirati se u hrani pod američkim utjecajem. Sam prostor bit će otvoreniji, s naglaskom na atmosferu Los Angelesa. Jelovnik će se temeljiti na kalifornijskim proizvodima, s naglaskom na vegetarijanskoj kuhinji, ribama i morskim plodovima zbog blizine obale oceana.
gucci osteria bevery hills los angeles
Otvaranje novih restorana još je jedan korak u uspješnoj strategiji koju Gucci provodi. U 2019. godini, prema procjenama marketinške konzultantske kuće Interbrand, marka je prepoznata kao najbrže rastući u luksuznom segmentu na svijetu, s procjenom od 15,9 milijardi dolara. Guccijev ukupni prihod u 2018. godini iznosio je više od 9 milijardi dolara, a njegova matična tvrtka Kering, 16,4 milijarde.
gucci osteria bevery hills los angeles