Evo zašto biste trebali jesti pizzu za doručak

Evo zašto biste trebali jesti pizzu za doručak

unsplash

Gubitak kilograma uz pizzu za doručak? Da, moguće je!

Većina svoj dan započinje s jutarnjom zdjelicom kukuruznih pahuljica s mlijekom. Najbrži i najjednostavniji doručak, pogotovo za one koji su uvijek u žurbi i vole odspavati koju minutu duže. Međutim, jeste li znali kako bi komad pizze bio zdravija opcija od uobičajenih pahuljica?

Da! Komad pizze sadrži manje kalorija od zdjelice pahuljica s mlijekom, a istovremeno ima i više hranjivih tvari. 

pizza za doručak zdrava opcija

pixabay

Pizzu za doručak najčešće povezujemo s mamurlukom nakon dugosatne noćne zabave, ali pizza prije 10 sati ujutro zapravo ne bi trebala biti razlog za grižnju savjesti.

Pizza sadrži proteine, ugljikohidrate, a u najboljoj varijanti i povrće. Ova kombinacija jamči da ćete ostati siti duže vremena. S druge strane, većina kukuruznih pahuljica sastoji se od čistog šećera koji osim što je štetan za nas, također izaziva osjećaj gladi u kratkom vremenskom periodu.

Doduše, pizza još uvijek nije najzdravija opcija za doručak, no u usporedbi sa zdjelicom pahuljica, svakako je pobjednik.

Vrijeme je da razmotrite svoje jutarnje prehrambene odluke. Probudite se koju minutu ranije i skuhajte si zdjelicu zobene kaše zaslađenu s malo meda i svježim voćem. 
pizza za doručak je zdrava opcija

pixabay