Volite vježbati? Evo što se događa kada nosite pogrešan sportski grudnjak

Volite vježbati? Evo što se događa kada nosite pogrešan sportski grudnjak

Pogrešan odabir sportskog grudnjaka može imate loše posljedice.

Imate sportski grudnjak koji je već stoljeće star i poprilično istrošen? Onda bi svakako trebali kupiti novi. Ali ne bilo koji, sportski grudnjak bi osim prikladne veličine, trebao zadovoljiti i vrstu sporta s kojim se bavite.

Ako nosite pogrešan grudnjak ovisno o sportu kojim se bavite, niste ni svjesni potencijalnih negativnih učinaka.

1. Vježbanje nije zabavno
Svaka žena zna kako nema ničeg neugodnijeg za vrijeme treninga od para tajica koje morate stalno povlačiti gore, grudnjaka čije naramenice stalno padaju ili grudnjaka koji ne pruža dovoljnu potporu grudima. Ako vam se to počne događati, vrijeme je za novi model grudnjaka.
Savjet: Grudnjak će ispravno sjesti ako ostane na mjestu čak i bez naramenice, jer bi većina potpore grudima trebala dolaziti oko leđa.

2. Bolovi u leđima
Mnoge žene pate od dugogodišnjih bolova u leđima, a niti jedan liječnik nije uspio odgonetnuti razlog tome. Vrlo vjerojatno se radi o izboru pogrešnog grudnjaka. Ova činjenica posebno je važna u sportu. Prilikom trčanja grudi se kreću u radijusu od 8 centimetara gore i dolje. Ako je težina prevelika, leđa će postati preopterećena jer grudi nemaju potporu i tijelo se automatski uvija prema naprijed.
sportski grudnjak kako ga izabrati vježbanje
3. Možete dobiti glavobolju
Napetost i glavobolja također se mogu pojaviti kada nosite pogrešan grudnjak, pogotovo kada grudnjak ne sjedi pravilno na ramenima. Kada se cijela težina prebaci na ramena, mišići ostaju 'zarobljenima', a pritisak na živce često uzrokuje glavobolju. Ovaj problem najlakše je prepoznati jednostavnim pogledom na vlastita ramena. Ako vidite ureze od grudnjaka, nosite pogrešan grudnjak za vas.

4. Opuštene grudi
Prilikom trčanja, ženska dojka poskoči oko 84 puta po kilometru. Naravno, uz pogrešan sportski grudnjak poskakivanje dodatno opterećuje vezivno tkivo te kao rezultat imate opuštene grudi. Pravi sportski grudnjak smanjuje i ograničava kretanje dojke do 74 posto, zato budite oprezne!
sportski grudnjak kako ga izabrati vježbanje
 
5. Ne možete se pravilno kretati
Osobito je štetan premali grudnjak koji vas previše stišće. Osim slobode kretanja, otežat će vam i disanje te se nećete osjećati najugodnije, pogotovo za vrijeme treninga.