Dizajner Louis Vuittona, Virgil Abloh, dizajnirao je nove boce za Evian

Dizajner Louis Vuittona, Virgil Abloh, dizajnirao je nove boce za Evian

Ekskluzivna kolekcija dizajna pod nazivom Activate Movement, bit će predstavljena u ograničenom izdanju, a riječ je o suradnji glavnog dizajnera Louis Vuittona, Virgil Abloha, i Eviana.

Serija Activate Movement, koju su dizajnirali Virgil Abloh i njegov tim iz Louis Vuittona, uključuje staklenu bocu vode i dvije raznobojne boce za ponovno punjenje izrađene od ekološki prihvatljivih materijala. Voda u novim bocama bit će u prodaji od travnja 2020. godine.

Posebnost dizajna ovih noviteta su valovi smješteni oko tijela boce, a formirani su od mnogo malih kapi vode. Prema tvorcima zbirke, to simbolizira da "čak i male radnje mogu stvoriti kreativne pozitivne promjene".
Evian boca vode activate movement virgil abloh
Nova serija povezana je s natječajem koji je nedavno pokrenuo Evian, a nosi sličan naziv - Activate Movement Program. Natječaj je posvećen inovativnim projektima u području dizajna okoliša, a pobjednik će dobiti razvojnu potporu u iznosu od 50 000 eura. U isto vrijeme, na svakoj bočici Activate Movement, možete pronaći QR kôd koji će omogućiti kupcima da prijeđu na web stranicu programa i prijave se za internetsku potporu.

Ovo nije prva suradnja dizajnera Virgila Abloha s Evianom. Krajem 2018. godine imenovan je kreativnim savjetnikom tvrtke na području ekološki prihvatljivog inovativnog dizajna. A u 2019. godini suradnja je rezultirala prvom zajedničkom kolekcijom staklenih boca vode, pod nazivom One Drop Can Make A Rainbow.
Evian boca vode activate movement virgil abloh
Evian posebnu pozornost posvećuje vrstama stakla i plastike iz kojih proizvodi boce s vodom. Danas su pitanja ekološki prihvatljivih i reciklabilnih materijala postala izuzetno relevantna, a posebno su zanimljiva kupcima nove generacije. Nastojeći ići ukorak s vremenom, tvrtka planira već do 2025. potpuno se prebaciti na upotrebu reciklirane plastike u proizvodnji svojih boca.
Evian boca vode activate movement virgil abloh