Detalj koji može promijeniti dojam cijele prostorije

Detalj koji može promijeniti dojam cijele prostorije

Ogledala su najmoćnije oružje kada se radi o iluziji povećanja prostora. Osim što su funkcionalna, male će prostore vizualno učiniti većima i reflektirati svjetlost, a s njima možete postići razne vizualne iluzije koje prostor čine atraktivnijima i prikrivaju njegove nedostatke.

Ogledalo kao glavni detalj u prostoriji

Osim toga, ogledalo je vrlo efektan detalj i kutak u koji ga smjestite vjerojatno će postati fokus prostorije. Ako ste skloni “kiču” dodatno oko njega možete postaviti galeriju slika ili malih ogledala. Kod odabira ogledala razmislite i želite li ono koje se postavi na zid, ili ono koje je samo naslonjeno na zidove, a postavljeno na pod ili neku vrstu police. Kod postavljanja ogledala ga također pokušajte staviti što bliže prozoru kako bi dobili što više dnevnog svijetla.

Kod biranja idealnog mjesta za ogledalo u interijeru, vodite računa i o tome što će reflektirati, imate li luster ili komad namještaja koji zaslužuje pažnju, naglasite ga ogledalom, a ako želite da ogledalo bude zvijezda prostorije, izaberite ono s raskošnim okvirom koji će vrlo lako učiniti da prostorija izgleda raskošno.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image