Čudesne i nestvarno lijepe kreacije od papira

Čudesne i nestvarno lijepe kreacije od papira

Umjetnica Marianne Eriksen-Scott Hansen razumije bolje od ikoga da je prisutnost ljepote važna u životu modernih ljudi.

''Baš kao što vašem trbuhu treba hrana, a vašem tijelu odjeća, potrebna vam je i ljepota.''

Stoga ona stvara svoja nevjerojatna umjetnička djela koja oduševljavaju mnoge ljude. Za izradu papirnih cvjetova velikih razmjera često je potrebno tisuće komada tankog papira.

cvjetovi od papira
Papirni cvjetovi bili su temelj rada Danske umjetnice Marianne u proteklih 5 godina. U tom vremenskom periodu njezine nevjerojatne cvjetove koristili je kultna trgovina Royal Copenhagen u ulici Amagertorv u Kopenhagenu, ali i dizajneri kao što su Karl Lagerfeld i Viktor & Rolf. Svoje radove izlagala je i u muzeju Hempel Glasmuseum, u tvrđavi Voergaard i u centru suvremene umjetnosti Copenhagen Contemporary.
cvjetovi od papira
Marianna Ericksen-Scott Hansen voli raditi s onim što ima i odbija koristiti nestandardni tanki papir u boji za svoje složene projekte. Isključivo radi s onime što joj je dostupno i pri ruci. Također, kao mali dodatak, voli namirisati cvjetove tako da kupci mogu uživati u i dodatnom elementu.

cvjetovi od papira
Dobra strana ove vrste umjetnosti je i izdržljivost. Naime, bez obzira na to što se cvjetovi rade od tankog papira i djeluju jako krhko, trajni su i nije ih lako slomiti. Čak i ako padnu, neće im biti ništa jer su brojni slojevi učvršćeni jedan do drugoga.
cvjetovi od papira
cvjetovi od papira
cvjetovi od papira
cvjetovi od papira