Ako fotografirate ova mjesta na putovanju, mogli biste završiti u zatvoru

Ako fotografirate ova mjesta na putovanju, mogli biste završiti u zatvoru

unsplash

Jeste li znali da snimanje i fotografiranje na nekim mjestima može postati ozbiljan problem? Da možete završiti u zatvoru ili snositi veliku novčanu kaznu?

Kamere na mobilnim aparatima i fotoaparati omiljeni su pribor svih turista. Gotovo je nemoguće zamisliti odlazak na putovanje bez fotografiranja i dijeljenja fotografija i videa na društvenim mrežama. Međutim, na nekim putovanjima to nije moguće. 
U ovim državama zabranjeno je fotografiranje

unsplash

Sjeverna Koreja: Što ne smijete fotografirati?

Ovo država nije nikakvo iznenađenje. Za posjetitelje Sjeverne Koreje postoji cijeli skup pravila kojih se moraju pridržavati i strogo poštivati. Bilo kakvo fotografiranje bez dopuštenja strogo je zabranjeno (iako se neki odvažniji ne boje riskirati), a općenito treba slušati vodiča u svemu ako ne želite naići na nevolje.
U ovim državama zabranjeno je fotografiranje Sjeverna Koreja

unsplash

Južna Korea: Što ne smijete fotografirati?

Ovdje se nećete susresti s tako strogom kontrolom, kao u Sjevernoj Korei, već s jednim pravilom koje morate upamtiti. Ne fotografirajte žene bez njihovog pristanka. Kršenje ovo pravila je kažnjivo kaznom od pet godina zatvora i novčanom kaznom od 9.000 dolara u Južnoj Koreji.
U ovim državama zabranjeno je fotografiranje Južna Koreja

Ujedinjeni Arapski Emirati: Što ne smijete fotografirati?

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima s visokim kaznama pa čak i zatvorom, kažnjava se snimanje i fotografiranje vladinih zgrada, kao i palača šeikova. Stoga, bez obzira na to koliko biste željeli zabilježiti raskoš rezidencija najbogatijih ljudi na svijetu, to se ne isplati.
U ovim državama zabranjeno je fotografiranje Ujedinjeni Arapski Emirati

unsplash

Nizozemska: Što ne smijete fotografirati?

Poznata četvrt Red Light District u Amsterdamu, privlači brojne turiste. Ovdje je mnogo toga dopušteno, ali možete zaboraviti na fotografiranje. Po zakonu, to nije zabranjeno, ali vlasnici lokalnih 'ustanova' tražit će od vas da prestanete fotografirati ili da napustite područje. 
U ovim državama zabranjeno je fotografiranje Nizozemska Red Light District

unsplash

Japan: Što ne smijete fotografirati?

Zemlja izlazećeg sunca, Japan, također ima svoja ograničenja kada je riječ o fotografiranju. Turistima se savjetuje dobro upoznavanje s mjestima koja ne smiju fotografirati. Naime, neki hramovi i statute su zaštićeni i strogo je zabranjeno njihovo fotografiranje kako ne bi naštetili duhovima koji žive u njima. U ovim državama zabranjeno je fotografiranje Japan

unsplash