5 načina kako do dodatnog vremena ujutro bez da se ranije probudite

5 načina kako do dodatnog vremena ujutro bez da se ranije probudite

pexels

Saznajte kako preživjeti jutro bez panike, stresa i manjka dragocjenih minuta, a ne morate se probuditi ništa ranije.

1. Kontrolirajte vrijeme pod tušem, ali i temperaturu vode

Ako vam se često dogodi da pod tušem provedete daleko više vremene nego ste mislili ili planirali, vrijeme je da uvedete alarm koji će vas upozoriti kako je vrijeme da izađete iz tuša. Isto tako, kako bi se što bolje pripremili za početak dana, uvedite kontrastni tuš. To znači da ćete se naizmjenično tuširati u toplijoj, a zatim hladnijoj vodi i tako naizmjence. Kontrastni tuš koristan je za hormone, a pomoći će vam lakše se razbuditi.
jutarnja rutina

unsplash

2. Mobitel ostavite po strani

Koliko vremena svako jutro 'izgubite' jer ste na mobitelu? Jutarnje provjeravanje društvenih mreža i otvaranje svih aplikacija kako bi možda pronašli neku do sad neviđenu revolucionarnu činjenicu, jednostavno nije dobar početak dana. Oduzmite svom pametnom telefonu minutažu i uložite ju u nešto korisnije.

3. Navečer riješite važne zadatke

Ako ste svako jutro u panici i stisci s vremenom, zašto si večer prije ne izaberete odjeću za dan, detaljno razmislite o doručku i ako je moguće skuhati nešto što će vas ujutro spremno dočekati?
jutarnja rutina

unsplash

4. Organizirajte svoje stvari i prostor

Držite i spremajte svoje stvari koje koristite svako jutro na isto mjesto. Koliko puta ste tražili četku za kosu ili omiljeni ruž ili kutiju za ručak? Upravo na ovakve stvari svako jutro trošimo dragocjene minute i stvaramo si dodatnu paniku. Samo se naviknite da na svoje mjesto stavite sve što vam treba, a onda ćete se ujutro moći spremiti za novi dan zatvorenih očiju.
jutarnja rutina

unsplash

5. Ukinite dugačku beauty rutinu

Ako ujutro trošite više od 15 minuta na šminkanje, onda ste ili početnik ili nepotrebno gubite vrijeme. Pokušajte izbaciti neke kozmetičke preparate koji ne čine veliku razliku te ih koristite iz navike, a ne iz potrebe.