3 ukusna kolača sa sirom za čiju pripremu vam treba 1 zdjela i 5 minuta

3 ukusna kolača sa sirom za čiju pripremu vam treba 1 zdjela i 5 minuta

unsplash

Da biste oduševili svojim slastičarskim umijećem, nije potrebno da u kuhinji provodite sate. Pokušajte s ovim jednostavnim i ukusnim receptima koje ćete sigurno pripremiti iznova.

recept za brzi i jednostavni kolač od sira s mrvom

unsplash

Kolač s mrkvom

Sastojci za kolač od mrkve:

Svježi sir (najbolje kremasti) - 250 g
Mrkva - 3 velike (4 srednje) - sitno naribana
Glatko brašno - 1 šalica (mjerica vam može biti ona od jogurta)
Jaja - 3 kom
Šećer - pola šalice
Prašak za pecivo - 1 žličica
Prstohvat soli

Kako pripremiti kolač od mrkve?

Dobro izmiksajte sir, šećer, prstohvat soli i jaja. Dodajte sitno naribanu mrkvu, promiješajte.
U brašno umiješajte prašak za pecivo, prosijte ga i lagano dodajte smjesti uz miješanje. Gustoća tijesta trebala bi biti slična onome za palačinke. Kaup premažite uljem ili maslacem, a pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Vrijeme pečenja je oko 40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista.
recept za brzi i jednostavni kolač od sira i limuna

unsplash

Kolač od limuna

Sastojci za kolač od limuna:

Brašno - 1,5 šalica (od jogurta)
Svježi sir (najbolje kremasti) - 250 g
Šećer –2/3 šalice
Jaja – 3 kom
Maslac - 50 g
Limun - 1 kom (eko)
Prašak za pecivo – 1 cijeli

Kako pripremiti kolač od limuna?

Naribajte koricu limuna (izaberite eko limun), dodajte šećer, svježi sir, jaja, maslac sa sobne temperature i sok pola limuna. Pomiješajte prašak za pecivo s brašnom. Prosijano brašno s praškom lagano dodajte smjesti uz miješanje. Smjesu miješajte dok ne postane glatka. Pecite u duguljastom kalupu koji morate namastiti oko 40 minuta do sat vremena na temperaturi od 180 stupnjeva.

recept za brzi i jednostavni kolač od sira s voćem

@domacica.sanja / unsplash

Voćni kolač (po izboru)

Sastojci za voćni kolač:

Brašno - 2 šalice (od jogurta)
Svježi sir - 200 g
Gustin - 4 žlice
Jaja - 3 kom
Kiselo vrhnje - 150 g
Šećer - 1,5 šalice
Prašak za pecivo – pola vrećice
Svježe trešnje (ili višnje ili borovnice ili kupine...) 1 šalica ili 3 do 4 jabuke (može i kruške ili šljive)
1 vanilin šećer

Kako pripremiti voćni kolač?

Dobro izmiksajte maslac sa šećerom, postupno dodajući jaje po jaje. Smjesi dodajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Zatim dodajte sir, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na kraju dodajte voće i lagano sve pomiješajte još jednom. Kalup (najbolje duguljasti) zamastite. Vrijeme pripreme ovog kolača je 50-60 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.