Talijanski dizajner luksuznih cipela umro od posljednica Koronavirusa

Talijanski dizajner luksuznih cipela umro od posljednica Koronavirusa

Talijanski dizajner cipela, Sergio Rossi, preminuo je u dobi od 84 godine

Umro Sergio Rossi, dizajner nekih od najljepših modela cipela

Talijanski dizajner obuće Sergio Rossi preminuo je u 84. godini života. Nakon što je prije nekoliko dana primljen u bolnicu u Ceseni,  u petak ujutro objavljeno je da je slavni talijanski dizajner umro u Ceseni u Italiji u dobi od 84. Uzrok smrti bio je koronavirus.
 
Najavljujući vijest o smrti dizajnera u petak ujutro, glavni direktor brenda Riccardo Sciutto za portal Women’s Wear Daily kazao je: "Bio je majstor, bilo mi je veliko zadovoljstvo upoznati ga. On je naš duhovni vodič  danas  više nego ikad prije. Volio je žene i bio je u stanju uhvatiti  ženstvenost na jedinstven način. Cipele su uvijek bile nosive i nikad nije bio zadovoljan dok nisu bile savršene."
 
Njegove cipele koristili su dizajneri poput Azzedine Alaïa, Versace i Dolce & Gabbana u svojim kolekcijama, a nosile su ih slavne osobe od Lupite Nyong'o do Rihanne,  Paris Hilton i Laura Dern. 
cipele, talijanski dizajner, umro, Sergio Rossi, coronavirus, eclectic, ecelctic.hr
Nakon što je od oca naučio zanat, Rossi je počeo dizajnirati u trgovinama u Bologni 1966. godine, prije nego što je 1968. pokrenuo istoimeni brend. 1999., grupa Gucci preuzela je 70 posto brenda Sergio Rossi za 96 milijuna dolara, a zatim je 2005. otkupila i preostalih 30 posto.
 
Prošli mjesec Rossi je donirao 100.000 eura bolnici Sacco u Milanu za pomoć u borbi protiv koronavirusa.