Putovanje s kauča: Posjetite kuću Fride Kahlo uz virtualnu šetnju

Putovanje s kauča: Posjetite kuću Fride Kahlo uz virtualnu šetnju

Ako ste ove sezone odustali od putovanja, to ne znači da nećete vidjeti ništa novo. Sve je više virtualnih šetnji, a nama se posebno svidjela ona kroz kuću poznate Fride Kahlo.

Kuću u kojoj je živjela i radila poznata meksička umjetnica Frida Kahlo, sada možete vidjeti i njome se prošetati dok sjedite na svom kauču. Casa Azul također sadrži i 300 eksponata iz života umjetnice, uključujući njezinu odjeću, pa čak i protezu.

Za one koji su dugo sanjali da posjete kuću Fride Kahlo, ali nisu mogli otići u Mexico City, otvorila se jedinstvena prilika; muzej meksičke umjetnice pokrenuo je virtualni obilazak kuće i vrta i sve to u 360 stupnjeva i realnom doživljaju. Smještena u jednom od najstarijih i najljepših naselja u Mexico Cityju, Casa Azul (Plava kuća) je 1958. godine pretvorena u muzej, četiri godine nakon smrti slikarice. Danas je to jedan od najpopularnijih muzeja u meksičkoj prijestolnici.

Frida je u svojoj kući, poznatijoj kao Casa Azul (Plava kuća) provela veći dio svog života, pa su tamo sačuvana mnoga njezina poznata djela, na primjer, 'Long live life' (1954.), ' Frida and the Caesarian Operation' (1931.) i 'Portrait of My Father Wilhelm Kahlo' (1952.)
Frida Kahlo virtualna šetnja kućom i muzejem Casa Azul Plava kuća
Uz slike možete osjetiti i duh umjetnice i vidjeti kako je živjela. Oko 300 Fridinih osobnih predmeta nalazi se u kući, uključujući njenu jedinstvenu kolekciju odjeće; tradicionalne meksičke haljine, ručno vezene bluze i suknje u jarkim bojama. U njenoj spavaćoj sobi nalazi se proteza koja je napravljena po narudžbi 1953. godine nakon amputacije umjetničine desne noge.

U vili se nalaze i osobni predmeti njenog supruga Diega Rivere, kao i komplet boja s kojima je slikao. Ali vrijedi obratiti pozornost i na svijetlo žutu kuhinju u kojoj su umjetnica i njezin suprug često održavali sastanke. Jednostavno se izgubite u carstvu Fride Kahlo i spoznajte nešto novo.

Za virtualnu turu kliknite na link ispod: