Prekinite začarani krug uz knjigu 'Dijeta po arhetipovima'

Prekinite začarani krug uz knjigu 'Dijeta po arhetipovima'

Otkrijte svoj jedinstveni arhetip kako biste pobijedili emocionalno prejedanje, izgubili kilograme te postali sretna, zdrava i zadovoljna žena uz knjigu 'Dijeta po arhetipovima'.

Radeći s tisućama žena koje su željele smršavjeti i promijeniti oblik tijela, svjetski poznata nutricionistica i praktičarka funkcionalne medicine Dana James uočila je neobičan trend: bez obzira na to koliko su se ustrajno držale dijete i plana vježbanja, stari obrasci ponašanja i sumnja u sebe sabotirali su njihov trud. U Dijeti po arhetipovima autorica pomaže čitateljicama prekinuti naizgled začarani krug osjećaja koji ih sprječava da vole sebe te objašnjava koji hormoni uzrokuju skladištenje masnog tkiva na trbuhu, bedrima i bokovima.

Upravo kroz razumijevanje modela arhetipova možemo proniknuti u srž našeg ženskog bića i osvijestiti uzroke loših i štetnih prehrambenih navika zbog kojih se vrtimo u začaranom krugu nezadovoljstva, frustracije i razočaranja. Kada shvatimo koja temeljna sjećanja upravljaju našim ponašanjem i doživljajem sebe, možemo poduzeti korake prema promjeni i iscjeljenju. Ovaj jedinstveni holistički priručnik bit će od neprocjenjive pomoći svim ženama koje su uvidjele da će jedino samospoznajom i promjenom odnosa prema sebi postati zdrave, sretne i ispunjene osobe.

Knjiga Dijeta po arhetipovima autorice Dana James u izdanju Znanje
Knjiga Dijeta po arhetipovima u prijevodu Tamare Slišković dostupna je u knjižarama po cijeni 119 kn.

U ovom uzbudljivom priručniku autorica predstavlja model arhetipova koji će mnogim ženama doslovno otvoriti oči, pomoći da promijene prehrambene navike i žive sretan i ispunjen život. Četiri su glavna ženska arhetipa:

• Njegovateljica je uvijek tu da se brine za druge. Ona je draga, brižna i suosjećajna, ali tako može zanemariti sebe.

• Superžena temelji vlastitu vrijednost na svojim postignućima. Ona je ambiciozna i motivirana, ali njezin posao često joj je važniji od toga koliko i kako jede.

• Zavodnica je senzualna, karizmatična i privlačna, ali može postati opsjednuta svojim izgledom do te mjere da razvije nezdrav odnos prema hrani.

• Eterični tip jest duhovna i intuitivna žena, ali je preosjetljiva na svoje okruženje pa obično jede kako bi otupjela svoju reakciju na svijet oko sebe.

Dana James pokazuje kako se, sljedeći preporuke za vlastiti arhetip, može promijeniti način prehrane u skladu s jedinstvenim kemijskim procesima u tijelu. Osjećaj vlastite vrijednosti ključan je za mnoge aspekte ponašanja, pa tako i za prehrambene navike. Dijeta po arhetipovima nudi nutricionistički potvrđen desetodnevni plan obroka za svaki arhetip kao i korake za psihološku samopomoć, čime se utire put prema mršavljenju, ali i prema sretnom i ispunjenom životu.
Knjiga Dijeta po arhetipovima autorice Dana James u izdanju Znanje
Dana James američka je nutricionistica, praktičarka funkcionalne medicine i kognitivno-bihevioralna psihoterapeutkinja. Njezin je pristup jedinstven i drugačiji, povezujući osjetilno i duhovno, znanstveno i spiritualno – hrana i osjećaji neraskidivo su povezani, pri čemu podsvjesne misli i uvjerenja imaju ključnu ulogu u izgradnji samopoštovanja te razvoju određenih prehrambenih navika.

Godine 2007. osnovala je Food Coach NYC s misijom da pomogne mnogim ženama koje se uzaludno bore reducirati tjelesnu težinu. Nakupljanje masnog tkiva uzrokovano je hormonima, upalnim procesima u tijelu, ali i emocionalnim razlozima. Promjenom razina određenih hormona – ponajprije kortizola, estrogena i inzulina – mijenja se i mehanizam pohrane masti. Ono što jedemo nerazdvojno je povezano s onim što mislimo i osjećamo. Osjećaj vlastite vrijednosti ukorijenjen je pak u temeljnim sjećanjima iz djetinjstva, koja je nužno ponovno protumačiti te odbaciti pogrešna uvjerenja o sebi i svojem tijelu. Put pomirenja tjelesnog i emocionalnog nije jednostavan, ali je savladiv, posebno uz ovu odličnu knjigu.