Pokrenuta platforma na kojoj besplatno možete gledati kratke hrvatske filmove Croatian.film

Pokrenuta platforma na kojoj besplatno možete gledati kratke hrvatske filmove Croatian.film

Croatian Film

Odlična vijest za ljubitelje domaće produkcije , pokrenuta je platforma Croatian Film na kojoj možete potpuno besplatno gledati krate filmove

Croatian Film potpuno besplatna platforma za gledanje domaćih kratkih filmova

Kratki film je eksplozivan. On je brz, sažet, jednostavan. To je film jedne ideje. Kratka filmska forma najčešće predstavlja mali isječak nečijeg svijeta, brzinski pogled u neki događaj, situaciju, avanturu, romansu. Poput dobre kratke priče, i kratki film nas brzo uvuče u priču, ali bez obzira na kratko trajanje, može na nama ostaviti duboki trag. Ta filmska forma igra i važnu ulogu u industriji jer je najčešće prvi pokušaj filmaša u stvaranju filma. Tu se bruse redatelji, scenaristi, glumci, montažeri i ostali filmski profesionalci.
 
Brojni filmski festivali, prepoznavši važnost kratke forme, odvajaju dio programa za prikazivanje i promociju kratkog metra. Tu vrijednost prepoznao je i Zagreb Film Festival još prije desetak godina i pokrenuo natjecateljski program hrvatskih kratkometražnih igranih filmova pod nazivom Kockice. Taj posjećen i iznimno popularan program već godinama djeluje kao jedna od najvažnijih platformi za promociju domaćih mladih talenata u regiji. Naša platforma Croatian Film zamišljen je kao razvoj i nadogradnja Kockica, odnosno kao proširena selektorska ruka koja omogućuje svim gledateljima i gledateljicama kvalitetan pregled i uvid u domaću kratkometražnu produkciju u bilo kojem trenutku i bilo gdje.
 
Ova platforma proizašla je uglavnom iz činjenice da se filmovi gube iz javnog prostora nakon prikazivanja na festivalima. Ako ih niste pogledali na nekom od domaćih festivala, šanse da ih vidite negdje drugdje jako su male. To je tužna sudbina za naše kratkometražne filmove, ali i za zainteresirane gledatelje i gledateljice. Zato smo osjetili da je pravo vrijeme za pokretanje jedinstvenog filmskog portala koji će spašavati naše izvrsne filmove od zaborava i vas, zainteresiranu publiku, od manjka odličnih filmova!
 
Saznajte na jednom mjestu vijesti iz hrvatske kinematografije, budite u toku s festivalima koji imaju program kratkog metra, informirajte se o friškim ili prekaljenim filmskim profesionalcima, kroz jedinstvene intervjue saznajte sve o najdražim kratkim filmovima cijenjenih hrvatskih filmaša i upoznajte se s uspješnim produkcijama. Gledajte naše odlične kratkometražne filmove u visokoj rezoluciji, uživajte u učenju o redateljima i produkcijama, a slobodno se logirajte i ostavite komentar ili ocjenu za filmove koji vam se posebno svide. Portal je dostupan i prilagođen za mobitel i tablet pa filmove možete gledati i u tramvaju na putu do posla ili u pauzi između predavanja na fakultetu. I, naravno, gledanje filmova na portalu Croatian Film posve je besplatno!
Gledajte, čitajte, komentirajte i uživajte u hrvatskim kratkim filmovima!
 
Portal je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture u sklopu Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra u sklopu Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti. Nositelj projekta je umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.