Pogledajte najnoviji trailer za 4. sezonu serije 'Kruna' u čijem je centru princeza Diana

Pogledajte najnoviji trailer za 4. sezonu serije 'Kruna' u čijem je centru princeza Diana

The Crown

Netflix je objavio trailer za četvrtu sezonu popularne serije 'The Crown', a još je dramatičniji od prošlog. U seriji, koja će premijerno biti prikazana 15. studenog, nastupit će nekoliko novih glumaca, uključujući mladu Emmu Corrin u ulozi Lady Diane Spencer.

Fokus ove sezone je sukob između Charlesa i Diane. Gledatelji će vidjeti sve detalje ljubavne veze Diane i Charlesa povezane s neželjenim brakom, jednim od najistaknutijih kraljevskih vjenčanja u povijesti i rođenjem Williama i Harryja. Najava također pokazuje da su kreatori serije pripremili iznenađenje - Margaret Thatcher, koju glumi veličanstvena Gillian Anderson. U seriji će nastupiti i Helena Bonham Carter, kao princeza Margaret.

Princezu Dianu u seriji će glumiti mlada glumica Emma Corrin. "Oduševljen sam što sam se pridružila u četvrtoj sezoni", rekla je Corrin u izjavi objavljenoj na Netflixu. ''Princeza Diana bila je ikona i njezin utjecaj na svijet ostaje dubok i inspirativan.''

Kao što znate, Emmu je za ulogu ošišao Sam McKnight, koji je sedam godina radio kao osobni frizer princeze Diane. McKnight bio je zadužen za Dianinu kultnu kratku frizuru od 1990. do 1997. Upravo je on nagovorio suprugu princa Charlesa da se ošiša, mijenjajući frizuru 80-ih, u modernu i relevantnu.

Kostimografkinja Amy Roberts vjerno je rekreirala kultne odjevne predmete Diane Spencer, poput Dianine vjenčanice, koja se smatra jednom od najskupljih u povijesti. Za njezinu izradu bilo je potrebno više od 40 metara svilene tkanine u boji bjelokosti. Kostimografi su na raspolaganju imali, ne samo autentične haljine iz muzejske arhive kraljevske obitelji, već i tisuće princezinih fotografija s raznih događanja. Roberts je već radila na prethodnoj trećoj sezoni serije.

Bez sumnje, nakon premijere 4. sezone serije Kruna, vidjet ćemo procvat u Dianinom stilu i val zanimanja za ovu kultnu figuru našeg vremena.