Odgođena iduća dodjela Oscara, ovo je novi datum

Odgođena iduća dodjela Oscara, ovo je novi datum

Pixabay

S obzirom na to da su zbog pandemije Covida-19 kina diljem svijeta bila zatvorena mjesecima i da su prekinute produkcije i premijere filmova, datum najbitnije ceremonije u Hollywoodu je pomaknut.

Odgođena dodjela Oscara 2021. godine

Oscar je popularno ime za američku filmsku nagradu Academy Award koju svake godine dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti kako bi se odala počast izvrsnosti profesionalaca u filmskoj industriji, uključujući redatelje, producente i scenariste. Formalna svečanost na kojoj se nagrade dodjeljuju je među najstarijim, najpoznatijim, najprestižnijim i najgledanijim filmskim svečanostima u svijetu. Prva dodjela Oscara održana je  1929. godine.

Oscar, datum, odgođena dodjela nagrada, hollywood, eclectic, film, ecletcic.hr

Pixabay

Kako bi se  uopće mogao nominirati, film se mora početi prikazivati u prethodnoj kalendarskoj godini. Iako je veljača 2021. daleko ispred nas, već sada se zna da se dodjela nagrada neće održati u veljači kao i  svake godine do sada. Umjesto 28. veljače, zbog nepredvidive situacije u svijetu uzrokovane pandemijom koronavirusa, akademija je datum dodjele zlatnih kipića prebacila na 25. travnja 2021. godine.