'The Great' neočekivano zabavna serija o Katarini Velikoj koju morate pogledati

'The Great' neočekivano zabavna serija o Katarini Velikoj koju morate pogledati

The Great

Katarina II. kao ikona feminizma u fantastičnoj seriji 'Velika'. Katarinu u seriji tumači Elle Fanning, a ne sumnjamo da će vas prikovati za televizor.

Serija 'Velika' priča priču mlade pruske princeze koja se uspinje na rusko prijestolje. Na dvoru cara Petra III. (Nicholas Hoult), glavna i gotovo jedina zanimacija su zabave, alkohol, lov i seks, sve dok mlada Katarina ne počne provoditi svoje ideje.

Glavnu ulogu igra 22-godišnji Elle Fanning, koja je u posljednjih nekoliko godina od mlađe sestre Dakote Fanning, izrasla u veliku holivudsku zvijezdu. Sudbina Katarine Velike, prave samouke žene koja se uzdigla do vrha svjetske politike, posljednjih je godina nadahnula mnoge redatelje. Svaki ju, naravno, tumači na svoj način. Serija 'The Great' se ne predstavlja kao prava povijesna serija te je nešto sasvim drugačije od bilo koje serije koju ste gledali, a obrađuje stvarnu povijesnu ličnost. Ovo je još uvijek Katarina. Samo u vrlo slobodnoj interpretaciji. Na temelju povijesnih činjenica, pisac Tony McNamara, stvara svoj svijet i mračnu komediju bez tabua. Štoviše, svaka je epizoda izgrađena oko stvarne činjenice iz života buduće carice. Njezin odnos sa suprugom, pokušaji razvoja ženskog obrazovanja u Rusiji, zanimanje za kulturu i znanost, sve je istinito. Glavni priča koji se događa u Katarininu životu nije roman sa s muškarcem, već prava ljubavna priča s Rusijom.
Serija Velika, The Great, Katarina Velika

The Great

Katarina na početku serije nevjerojatno je mlada, naivna, romantična i optimistična. A zatim se suoči s mužem carem Peterom III. i shvati situaciju u kojoj se nalazi te postavi pitanje: „Kako mogu nastaviti živjeti? Što trebam učiniti ako ne želim živjeti život u potpunoj bespomoćnosti?''. Ona ne prestaje biti mlada žena, sanja o ljubavi i sreći, ali shvaća da će morati nešto žrtvovati kako bi uzela svoj život i zemlju u koju se zaljubila u svoje ruke. Ona je nevjerojatna povijesna ličnost, a ova serija svakako je nešto što trebate pogledati.
Serija Velika, The Great, Katarina Velika

The Great

Danas svi govore o feminizmu i jednakosti, a Katarina Velika je, u izvjesnom smislu, ikona feminizma. Tema univerzalne jednakosti nevjerojatno ju je zaokupljala, osobito u mladosti. Priča o Katarini je priča o snažnoj ženi koja pokušava shvatiti koja je njezina misija i sudbina, što treba učiniti kako bi se uistinu ostvarila. Glavni zaplet koji se događa u Katarininu životu je romansa s Rusijom i žena koja je zaljubljena u svoju novu domovinu i opsjednuta idejom da joj pomognem. Štoviše, ona ima vrlo tešku vezu sa suprugom carem Petrom III. Njegov je lik istovremeno neopisivo smiješan i šarmantan, dok u drugom trenutku bi najradije da nikada nije ni postojao.  Serija 'Velika' sve je samo ne predvidiva, a likovi su obrađeni na krajnje zanimljiv i neočekivan način.