Disneyjeva princeza u plus size verziji? Da, saznajte što nas očekuje

Disneyjeva princeza u plus size verziji? Da, saznajte što nas očekuje

U modernoj adaptaciji bajke za odrasle, Disneyjeva glavna protagonistica predstavlja stvarnu ženu, ali princ je još uvijek baš kao iz bajke.

Disney Publishing lansira novu seriju bajki za odrasle 'Meant to Be', u kojoj će se klasične Disneyeve princeze naći u zbilji modernog svijeta. Prva u seriji bajki bit će nova priča o Pepeljugi, koju je napisala Julie Murphy, autorica romana 'Dumplin'', a u seriju pretvorio Netflix.
Disney, If the shoe fits, knjiga, Julie Murphy
Glavni lik nove knjige je Cindy, dizajnerica cipela. Nakon završetka fakulteta zaposlila se kod svoje maćehe, izvršne producentice popularnog zabavnog reality showa. Kad se ispostavi da showu nedostaje jedan član, Cindy pristane zauzeti mjesto, nadajući se da će ova slava pridonijeti njezinoj karijeri u modnom poslu.

“Ispada da je ona jedina plus size žena u showu, što izaziva pomutnju. Cindy je ubrzo postala pozitivna tjelesna ikona za žene širom svijeta. Hoće li pronaći ljubav i inspiraciju? Na kraju, Cindy nauči da ako cipela ne odgovara, vrijeme je da napravite svoju vlastitu ”, kaže opis nove knjige.

Knjige bi se na policama trebala pojaviti u kolovozu 2021.