Banksy je još jednom svojim umjetničkim djelom poslao snažnu poruku

Banksy je još jednom svojim umjetničkim djelom poslao snažnu poruku

Banksy se pridružio pokretu "Black Lives Matter.

Banksy je svojim umjetničkim djelom podržao pokret protiv rasizma "Black Lives Matter"

Banksy, najpoznatiji anonimni umjetnik i društveni kritičar na svijetu, nakon što je  odao priznaje medicinskim djelatnicima umjetničkim djelom koje je  osvanuo na zidu jedne bolnice pokazuje svoju potporu i pokretu "Black Lives Matter" s novim umjetničkim djelom i porukom: "People of Colour are being failed by the system."
 
Protesti "Black Lives Matter" proširili su se diljem svijeta u posljednja dva tjedna nakon smrti Georgea Floyda, crnca ubijenog u  SAD-u 25. svibnja. Banksyjevo posljednje djelo, objavljeno u Instagram postu, prikazuje kako je Floydova smrt uzdrmala Sjedinjene Američke Države.
Banksy, rasizam, Black Lives Matter, umjetnost, eclectic, eclectic.hr
Uz umjetničko djelo, Banksy je kristalno jasno objasnio što misli o sustavnom rasizmu.
"U početku sam mislio da bih trebao samo šutjeti i slušati crnce o ovom pitanju. Ali zašto bih to učinio? Nije njihov problem, već  moj", objavio  je Banksy na svom Instagramu i prikupio više od 2 milijuna lajkova.
 
„Sustav je iznevjerio ljude drugih rasa.  Bijeli sustav. Poput slomljene cijevi koja je preplavila stan ljudi koji žive ispod. Neispravan sustav čini njihov život bijednim, ali nije njihov posao da to riješe. Oni to ne mogu učiniti, nitko ih neće pustiti u stan iznad. Ovo je bijeli problem. A ako ga bijelci ne riješe, netko će morati doći gore i razvaliti vrata", dodao je umjetnik.