3 izložbe koje možete pogledati ovaj vikend

3 izložbe koje možete pogledati ovaj vikend

Ako još nemate planove za vikend, mi imamo prijedloge

3 izložbe koje možete pogledati ovaj vikend u Zagrebu, eclectic.hr

Lauba

Ivana Tkalčić BWPWP / Back When Pluto Was a Planet
 
Izložba obuhvaća različite aspekte Ivaninog izražaja kroz medije koji uključuju video radove, arhivske i dokumentacijske materijale, kolaže, objekte i instalacije. U središtu njenog umjetničkog istraživanja je utjecaj obitelji i genetičke obiteljske podloge na pojedinca te na formiranje prve percepcije o svijetu kroz obiteljska sjećanja s jedne strane te s druge utjecaj novih tehnologija i društvenih mreža na percepciju pojedinca. Pri izradi radova koristi dokumente i objekte sentimentalne vrijednosti koji kroz proces rada, kao elementi koji ga čine, dobivaju novi oblik i dodatna značenja. Kroz svoje radove istražuje promjene u tehnologiji i načine na koje ona preoblikuje našu svijest i način razmišljanja. Nerijetko u radovima uključuje reference na prvobitni internet i načine komunikacije koji su se posljednjih godina značajno promijenili.

 

3 izložbe koje možete pogledati ovaj vikend u Zagrebu, eclectic.hr

Muzej za umjetnost i obrt

Priče koje kroje Varteks
 
Izložbenu sezonu u rujnu, Muzej za umjetnost i obrt započet će s izložbom o Varteksu, koja se priprema u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks. Stručni tim varaždinskog muzeja, nakon opsežnih istraživanja, predstavio je krajem prošle godine na izložbi u Varaždinu, povijesni pregled u razvoju impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.
Želja organizatora izložbe u Zagrebu je predstaviti ukupnoj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je ukazati na povijesne temelje na kojima se zasniva današnji ambiciozni projekt novog modnog branda Varteks.
3 izložbe koje možete pogledati ovaj vikend u Zagrebu, eclectic.hr

Brigitte Lacombe

Francuski paviljon

Brigitte Lacombe Cinema / Portraits
 
Brigitte je jedna od najuglednijih svjetskih fotografkinja, a na izložbi u Zagrebu će izložiti 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Izložba fotografija, snimljenih u periodu od 1975. do 2017. godine, prezentira dio umjetničkog rada fotografkinje Brigitte Lacombe i nudi rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju.